Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karajba zárt csülök

felvitel dátuma: 2014-09-14 15:32:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2480
részletes recept
Karajba zárt csülök
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 db kicsi  füstölt csülök
  • 6 szelet karaj
  • 20-25 szelet bacon
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 300-400 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • liszt
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:
  1. A csülköt előző este vízben főzzük puhára.
  2. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
  4. A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
  5. Másnap karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük
  7. Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
  8. Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
  9. Újra sajtot szórunk , majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
  10. Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
  11. Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
  12. A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
  13. Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Gcsán Tibor 2016 augusztus 5

Szívesen meg kóstolnám,jól néz ki.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*