csontozott sertés karaj 0,60 kg
füstölt szalonna 0,10 kg
füstölt kolbász 0,10 kg
liszt 0,10 kg
tojás 7 db
zsemlemorzsa 0,10 kg
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
vöröshagyma 0,05 kg
csemege uborka 0,20 kg
burgonya 0,80 kg
petrezselyem zöld fél csomó
friss zöldség a díszítéshez
Kiklopfoljuk a sertés karajt, a kész tölteléket rátesszük, és tekercsformára hajtogatjuk, ( ha szükséges fogvájóval összetűzzük ) majd zsemlemorzsás panirozást végzünk.
Töltelék elkészítése:
A csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt kolbászt, és csemege uborkát, majd ízesítjük és összepirítjuk. Lisztet szórunk rá, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a keményre főtt tojást reszelten. (pld. almareszelővel)
petrezselymes burgonya elkészítése:
A megtisztított burgonyaát kockára vágjuk majd megfőzzük. A főtt burgonyát kevés olajban és apróra vágott petrezselyemzölddel szórva negforgatjuk.
Ízlésesen idény zöldséggel díszítjük, és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.