Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karaj uborkával és tojással töltve

felvitel dátuma: 2011-03-12 17:08:20       mai nézettség: 2       nézettség: 3416
részletes recept
Karaj uborkával és tojással töltve
Hozzávalók 4 személyre:

csontozott sertés karaj 0,60 kg
füstölt szalonna 0,10 kg
füstölt kolbász 0,10 kg
liszt 0,10 kg
tojás 7 db
zsemlemorzsa 0,10 kg
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
vöröshagyma 0,05 kg
csemege uborka 0,20 kg
burgonya 0,80 kg
petrezselyem zöld fél csomó
friss zöldség a díszítéshez

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Kiklopfoljuk a sertés karajt, a kész tölteléket rátesszük, és tekercsformára hajtogatjuk, ( ha szükséges fogvájóval összetűzzük ) majd zsemlemorzsás panirozást végzünk.

Töltelék elkészítése:
A csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt kolbászt, és csemege uborkát, majd ízesítjük és összepirítjuk. Lisztet szórunk rá, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a keményre főtt tojást reszelten. (pld. almareszelővel)

petrezselymes burgonya elkészítése:
A megtisztított burgonyaát kockára vágjuk majd megfőzzük. A főtt burgonyát kevés olajban és apróra vágott petrezselyemzölddel szórva negforgatjuk.
Ízlésesen idény zöldséggel díszítjük, és tálaljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*