Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Karácsonyi zserbó

felvitel dátuma: 2014-12-20 17:22:37       mai nézettség: 2       nézettség: 2009
részletes recept
Karácsonyi zserbó
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

30×40-es tepsihez:

·         50 dkg finomliszt

·         25 dkg margarin

·         10 dkg porcukor

·         2 dkg vaníliás cukor

·         1 cs. sütőpor

·         1 csipet

·         1,5 dl tejföl vagy 2dl tej

·         2,5 dkg élesztő

·         1 db tojás sárgája

A töltelékhez:

·         40 dkg darált dió

·         2 citrom reszelt héja

·         60 dkg baracklekvár

A tetejére:

·         20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó

·         2 ek étolaj

·         3 cl tej vagy tejszín /felvágáskor a csoki nem törik annyira/

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt /vagy tejet/. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.

A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.

Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*