Hozzávalók:
30×40-es tepsihez:
· 50 dkg finomliszt
· 25 dkg margarin
· 10 dkg porcukor
· 2 dkg vaníliás cukor
· 1 cs. sütőpor
· 1 csipet só
· 1,5 dl tejföl vagy 2dl tej
· 2,5 dkg élesztő
· 1 db tojás sárgája
A töltelékhez:
· 40 dkg darált dió
· 2 citrom reszelt héja
· 60 dkg baracklekvár
A tetejére:
· 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
· 2 ek étolaj
· 3 cl tej vagy tejszín /felvágáskor a csoki nem törik annyira/
Elkészítés:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt /vagy tejet/. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.