Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Karácsonyi puszedli

felvitel dátuma: 2011-12-15 10:03:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1575
részletes recept
Karácsonyi puszedli
Hozzávalók 4 személyre:

12 dkg cukrozott citromhéj vagy kandirozott gyümölcs
2 tojás
20 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
kávéskanál örölt fahéj
kávéskanál mézeskalács keverék
késhegyni sütöpor
23 dkg darált mandula
6 dkg örölt dió vagy mogyoró
egy citrom reszelt héja
kis kerek ostyalapok
12 dkg csokoládé
12 dkg vaj

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

12 dk cukrozott citromhéjat vagy kandirozott gyümölcsöt apróra felapritunk.Majd 2 tojást egy tálban 20 dkg porcukorral, 1 vaníliáscukorral, kávéskanál örölt fahéjjal, kávéskanál mézeskalács keverékkel és a felaprított citromhéjjal habosra keverjük.
Majd hozzáadunk késhegyni sütöport, 23 dkg darált mandulát és 6 dkg örölt diót vagy mogyorót.
Legvégül egy citrom reszelt héját.
Hütöbe tesszük kb.30 percre
Ezután egy sütölapra egymás mellé rakunk kis kerek ostyalapokat / ezt lehet kapni Magyaroszágon és Ausztriában is / és erre nyomunk halmokat a pihentetett masszából, de ha nincs ostyakarikánk akkor sütöpapírra nyomunk egymás mellé kissé távolabb egymástól diónyi halmokat.
Manduladarabkákkal megtüzdeljük és elömelegített sütöben kb. 150 fokon 20 percig sütjük, és 5 percig szárítjuk.
Majd kihütjük és olvasztott csokoládéba mártjuk / 12 dkg vajat felolvasztunk és még a forró vajba beletördelünk 12 dkg csokoládét és addig keverjük míg egynemü masszát nem kapunk/ és apróra,vékonyra vágott narancshéjjal díszítjük.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*