12 dkg cukrozott citromhéj vagy kandirozott gyümölcs
2 tojás
20 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
kávéskanál örölt fahéj
kávéskanál mézeskalács keverék
késhegyni sütöpor
23 dkg darált mandula
6 dkg örölt dió vagy mogyoró
egy citrom reszelt héja
kis kerek ostyalapok
12 dkg csokoládé
12 dkg vaj
12 dk cukrozott citromhéjat vagy kandirozott gyümölcsöt apróra felapritunk.Majd 2 tojást egy tálban 20 dkg porcukorral, 1 vaníliáscukorral, kávéskanál örölt fahéjjal, kávéskanál mézeskalács keverékkel és a felaprított citromhéjjal habosra keverjük.
Majd hozzáadunk késhegyni sütöport, 23 dkg darált mandulát és 6 dkg örölt diót vagy mogyorót.
Legvégül egy citrom reszelt héját.
Hütöbe tesszük kb.30 percre.
Ezután egy sütölapra egymás mellé rakunk kis kerek ostyalapokat / ezt lehet kapni Magyaroszágon és Ausztriában is / és erre nyomunk halmokat a pihentetett masszából, de ha nincs ostyakarikánk akkor sütöpapírra nyomunk egymás mellé kissé távolabb egymástól diónyi halmokat.
Manduladarabkákkal megtüzdeljük és elömelegített sütöben kb. 150 fokon 20 percig sütjük, és 5 percig szárítjuk.
Majd kihütjük és olvasztott csokoládéba mártjuk / 12 dkg vajat felolvasztunk és még a forró vajba beletördelünk 12 dkg csokoládét és addig keverjük míg egynemü masszát nem kapunk/ és apróra,vékonyra vágott narancshéjjal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.