Hozzávalók:
· 4 nagyobb szelet pulykamell filé
· 30 dkg trappista sajt
· 1 db piros kaliforniai paprika
· 1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
· 10 dkg szárított paradicsom
· 1 fej lila hagyma
· 15 dkg füstölt sonka
· 1 cs szeletelt bacon
· só
· őrölt fehér bors
· szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A trappista sajtot lereszeljük a lila hagymát, a füstölt sonkát, jalapeno paprikát, piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával, paprikákkal, paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.
A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20-25 percet sütjük.
Fél óra után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.
Baconbe tekert ceruzababot készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.