Piskótához:
6 db tojás
6 ek. porcukor
3 kanál kakaó
2 e.kanál liszt
1 cs. sütőpor
2 csepp zöld ételfesték
7-8 db hópihe cukordísz
1kk. étkezési keményítő
Krémhez:
1 cs. vanília pudingpor
3 dl tej
15 dkg porcukor /Nyírfacukor/
1 cs. margarin
2 db banán
6 tojás fehérjét 6 kanál porcukorral kikeverjük, sárgáját hozzáadjuk.
Egy evőkanálnyi masszát különteszek, liszttel és étkezési keményítővel piskóta sűrűségüre keverem, beleteszem az ételfestéket. Majd egy sütőpapír alá teszem az előre megrajzolt kis fenyőfa sort. Ez átlátszik a sütőpapíron, így a nylonzacskóba töltött szines piskótából meg tudom rajzolni a kis fenyőket. Mindegyiket hópehely cukordísszel díszítem és 3 percre beteszem a sütőbe. Elősütöm, majd erre öntöm a kakaós piskóta tésztát.Igyekezni kell mert a szilikonos sütőpapíron nem mindig marad meg a fenyőfa forma, kicsit "összefut".
A kikevert 6 db tojáshoz / amiből elvettem egy kanálnyit/, hozzákeverek 3 e.kanál kakaót, 2 e.kanál lisztet 1 cs. sütőport, majd a zöld fenyőfás sütőpapirral bélelt tepsibe öntöm és 15-20 perc alatt 180 fokon kisütöm. Ezután egy konyharuhára borítom, feltekerem és hagyom kihűlni.
A pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot főzök, hagyom kihülni--mégpedig úgy, hogy amint elkészült a puding, egy tiszta nylondarabot simítok a tetejére, így a kihülés alatt nem bőrösödik be a puding!
Közben egy csomag margarint habosra keverek, majd a kihült pudingot kanalanként hozzádolgozom.
A krémet rákenem a kicsavart piskótára, majd ahol a feltekerést kezdem 2 db banánt teszek és óvatosan feltekerem.
Ha ügyesen mértem ki a fenyőfa csík helyét, akkor ez középre esik ez díszíti a sütit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.