1 csésze szódabikarbóna
1/2 csésze kukoricakeményítő
3/4 csésze víz
A porokat összekeverjük, majd a vizet hozzáadva elkeverjük. Alacsony lángon “főzzük”, míg sűrű gyurma állagú nem lesz. Ezután fóliába kaparjuk, és abba becsomagolva hagyjuk kihűlni. Lapítsuk ki kb. 3-4 milliméter vékony lappá.Bármilyen sütikiszúrót használhatunk – a legjobbak azok, melyeket mézeskalácshoz is használnánk.Formázás után kb. 80 fokra előmelegített sütőben lehet szárítani 1 órát, közben megforgatva. Figyelem! Nem sütni, csak szárítani, mert akkor megbarnul. ( szobahőmérsékleten 1-2 nap alatt megszárad)
Tipp:Hurkapálcikával vagy szívószállal lyukasszunk ki minden díszt.Nyomhatunk bele mintát – jól mutat rajta például a csipkenyomat vagy a párfányfenyő levelének mintázata.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.