Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karácsonyfa kalács

felvitel dátuma: 2013-11-30 18:19:05       mai nézettség: 1       nézettség: 1953
részletes recept
Karácsonyfa kalács
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához::
1kg liszt
2 pohár kefir
2dl tej
5 dkg élesztő,
2ek cukor,
1ek ,
1;5 dl olaj
A kakaóshoz 2 ek. kakaópor,2 narancs reszelt héja
Töltelék:
vaj
cukorral összekevert darált dió és narancslekvár
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit megfelezzük az egyikből sima tésztát gyúrunk a másikhoz hozzáadjuk még a kakaópor és a reszelt narancs héját.
3-3 részre osztjuk őket és kinyújtjuk téglalap alakúra.
Alulra kakaós lap kerül amit megkenünk narancs lekvárral meghintjük cukros dióval.Erre kerül egy sima lap amit csak vajjal kenünk le.Aztán kakaós lap és így tovább......
Amikor kész
fenyő alakot vágunk ki a tésztából , és a tepsire rakjuk.Mind két oldalát csíkokra vágtam fel.Alulról felfelé haladva ,a csíkokat egyenként 2x megcsavarjuk.Konyharuhával letakarva és 30 percig kelesztjük.Kelesztés után olajjal lekenjük  és  előmelegített sütőben készre sütjük.
190 -fokon kb 25-30 percig.

Sütés után, ismét lekenjük olajjal.

Utólag egy tanács:Nagyon finom lett,de így számomra egy kicsit száraz,ezért Én tejjel ettem,lehet jobb lenne ha az eredeti recepttől eltérően  a  fehér részek is lekvárral vannak  lekenve vaj helyett. :)

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 BANÓ PÉTERNÉ 2013 november 30

Nagyon látványos,viszonylag egyszerűen elkészíthető.

10/10 Kercsike 2014 január 9

Különleges süti, meg fogom próbálni, az ötlet jó, mert én sem szeretem a száraz dolgokat.Lekvárral fogom kenni vaj helyett.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*