Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Tészta receptek » Kapros-túrós lepény Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-06-04 18:27:16       mai nézettség: 2       nézettség: 2182
részletes recept
Kapros-túrós lepény Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag Tante Fanny friss pizzatészta 400 gr

Töltelék:
75 dkg tehéntúró
4 db tojás
15 dkg burgonya
2,5 dl tejföl
4 ek cukor
1 csokor kapor
1 mk
liszt, margarin a forma kikenéséhez

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Sütés előtt kivesszük a hűtőből a Tante Fanny pizzatésztát.
Feltesszük főni a burgonyát, közben áttörjük a túrót, hozzáadjuk a felvert tojást, tejfölt, cukrot, sót.
A már kihült burgonyát áttörjük, és hozzáadjuk a túróhoz.
Sütőformát margarinnal kikenjük, megszórjuk liszttel, belesímítjuk a pizza tésztát, a sütőpapírt eltávolítjuk.
Megtöltjük a túrótöltelékkel, elsímítjuk, és megszorjuk apróva vágott kaporral.
E
lőmelegített 200 C fokos sütőben 25 percig, ( illetve tűpróbát végzünk és ha nem ragad akkor ) megsütjük.
A formában hagyjuk kihülni, majd szeleteljük ( melegvízben áztatott késsel )

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*