Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kapros.túrós lepény

felvitel dátuma: 2012-05-22 14:03:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1611
részletes recept
Kapros.túrós lepény
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta:25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg zsír vagy vaj, kb. 2 dl tej, .

 

Töltelék: 50 dkg túró, 3 ek cukor, 2 tojás, 1 ek.dara, 1 csokor apróra vágott kapor.

Tetejére 1 kis doboz tejföl és 1 tojássárgája.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejben pici cukorral felfuttatjuk.  ha feljött a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát verünk.Kb olyan mint a nokedli tészta. Duplájára kelesztjük. Közben a túrót áttörjük kikeverjük a cukorral darával,kaporral és a tojások sárgájával.A tojások fehérjéből habot verünk és ezt is a töltelékhez keverjük.

A tésztát belesimítjuk zsírral jól kikent tepsibe és ráhalmozzuk a tölteléket. Közepesen meleg sütőben lassan sütjük,ha már majdnem kész,kivesszük a sütőből és ráöntjük a tojásos keveréket és pirulásig visszatesszük még.Én tüpróbával szoktam ellenőrizni.Tetejét még forrón megszórjuk vaniliás porcukorral.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 bugika 2012 május 23

ma készítem és biztos szuper lesz... keresztanyámban még nem csalódtam ::)))))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*