Tetszik a palacsinta krémje. Biztos, hogy nagyon finom is lehet.
Kapros-ordás palacsinta
200 gr. liszt
2 tojás
40 gr cukor
pici só
1 mk. szódabikarbóna
3 dl tej
1-2 dl. víz
3 ek olaj
Töltelék
500 gr. orda
3 tojás
8 ek. cukor
2-3 szál zöld kapor
A palacsinta összetevőit habverővel elkavarjuk.
Először a cukrot a tojással majd a sót, szódabikarbonát, a lisztet és a tejet felváltva, a vizet és legvégül az olajat.
Fél órát hűtőben pihentetjük majd megsütjük.
A töltelékhez a tojások sárgáját 4 ek. cukorral habosra kavarjuk majd habverővel beledolgozzuk az ordát.
A 4 tojás fehérjéből 4 ek. cukorral kemény habot verünk.
A két masszát óvatosan összevegyítjük és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
Megtöltjük a palacsintákat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.