Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Kapros-káposztás bableves

felvitel dátuma: 2012-03-05 18:17:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2149
részletes recept
Kapros-káposztás bableves
Hozzávalók 4 személyre:

25dkg savanyúkáposzta,1 kis fej vöröshagyma,20dkg vörösbab konzerv,1dl tejföl,1csm kapor,10dkg kolozsvári szalonna,1evkanál olaj,1evkanál paradicsompüré,,bors,10dkg parasztkolbász.

Burgonyagombóc:4db közepes krumpli,15dkg liszt,,1db tojás.

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A zsalonnát,kolbászt ,hagymát apróra vágom.A zsíradékon kiolvasztom a szalonnát,hozzádobom a kolbászt,a hagymát,megpárolom,majd a kimosott káposztát kinyomkodom és kicsit összevágom és hozzáadom az alaphoz és tovább sütöm pár percig,közben apróra vágomkaprot ésparadicsompürével együtt hozzáadom a leveshez .Felengedem 3-4dl vízzel és puhára főzöm.Kb 25 perc múlva hozzáöntöm a kész konzerv babot a lével együtt éssimára kevert tejföllel behabarom és felöntöm még kb 3dl vízzel és készre főzöm.Kaporral díszitjük.

Én hogy tartalmasabb legyen fözök ki burgonya gombócokat külön és ezzel tálalom ..Amig a leves föl,addig a gombócok is elkészülnek.

Burgonyagombóc:A burgonyát megpucolom,feldarabolom és sós vízben megfőzöm,majd leszűröm és összetöröm,mikor kihűlt sózom és liszttel és 1db tojással összegyúrom,közben felforrtvíz és abban kis gombócokat formálva kifőzöm.Leszűröm és a leveshez kínálom.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=6496

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*