25dkg savanyúkáposzta,1 kis fej vöröshagyma,20dkg vörösbab konzerv,1dl tejföl,1csm kapor,10dkg kolozsvári szalonna,1evkanál olaj,1evkanál paradicsompüré,só,bors,10dkg parasztkolbász.
Burgonyagombóc:4db közepes krumpli,15dkg liszt,só,1db tojás.
A zsalonnát,kolbászt ,hagymát apróra vágom.A zsíradékon kiolvasztom a szalonnát,hozzádobom a kolbászt,a hagymát,megpárolom,majd a kimosott káposztát kinyomkodom és kicsit összevágom és hozzáadom az alaphoz és tovább sütöm pár percig,közben apróra vágom a kaprot és a paradicsompürével együtt hozzáadom a leveshez .Felengedem 3-4dl vízzel és puhára főzöm.Kb 25 perc múlva hozzáöntöm a kész konzerv babot a lével együtt és a simára kevert tejföllel behabarom és felöntöm még kb 3dl vízzel és készre főzöm.Kaporral díszitjük.
Én hogy tartalmasabb legyen fözök ki burgonya gombócokat külön és ezzel tálalom ..Amig a leves föl,addig a gombócok is elkészülnek.
Burgonyagombóc:A burgonyát megpucolom,feldarabolom és sós vízben megfőzöm,majd leszűröm és összetöröm,mikor kihűlt sózom és liszttel és 1db tojással összegyúrom,közben felforrt a víz és abban kis gombócokat formálva kifőzöm.Leszűröm és a leveshez kínálom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.