A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük.
Miután megfőtt a zöldbab, kivesszük a kaprot a vízből.
Egy edénybe olajt hevítünk, s beletesszük a (finom)lisztet. Együtt tovább hevítjük, s mielőtt zsemlebarna lenne, egy fej apróra vágott vöröshagymát beleteszünk.
Tovább hevítjük együtt az összetevőket, míg a hagyma üveges és a liszt enyhén barna színű nem lesz. Ha ezt elérjük, akkor félrehúzzuk a hőforrásról, és pirospaprikát szórunk rá. Majd tejet és tejfölt öntünk bele.
A külön edényben készült lisztes, hagymás paprikás, tejes tejfölt a főtt zöldbab edényében öntjük egy szűrőn át. S egyhe lángon egy kevés ideig még összefőzzük.
Mikor elzártuk az gázt az edény alatt, akkor egy kevés cukoral, és ecettel ízesítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.