Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Kapros zöldbableves

felvitel dátuma: 2017-07-04 10:31:29       mai nézettség: 1       nézettség: 853
részletes recept
Kapros zöldbableves
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

 1 kg zöldbab, 4 l víz, só ízlés szerint,1 csokor kapor, 1 kisebb vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 dl napraforgó olaj, 1 teáskanál fűszerpaprika, 375 g tejföl, cukor, és ecet ízlés szerint

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Elkészítés

A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük.

Miután megfőtt a zöldbab, kivesszük a kaprot a vízből.

Egy edénybe olajt hevítünk, s beletesszük a (finom)lisztet. Együtt  tovább hevítjük, s mielőtt zsemlebarna lenne, egy fej apróra vágott vöröshagymát beleteszünk.

Tovább hevítjük együtt az összetevőket, míg a hagyma üveges és a liszt enyhén barna színű nem lesz. Ha ezt elérjük, akkor félrehúzzuk a hőforrásról, és pirospaprikát szórunk rá. Majd tejet és tejfölt öntünk bele.

A külön edényben készült lisztes, hagymás paprikás, tejes tejfölt a főtt zöldbab edényében öntjük egy szűrőn át. S egyhe lángon egy kevés ideig még összefőzzük.

Mikor elzártuk az  gázt az edény alatt, akkor egy kevés cukoral, és ecettel ízesítjük.

 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*