Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Kapros vaddisznó ragu

felvitel dátuma: 2012-05-21 11:32:49       mai nézettség: 1       nézettség: 2899
részletes recept
Kapros vaddisznó ragu
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók 12 literes bográcshoz:

1.5 kg. vadhús, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyem gyökér, 1 zeller, 1 karalábé,  4 db nagyobb krumpli, 2 fej hagyma,1 fej új fokhagyma, 20 dkg gomba, 1 ek zsír, 1 csokor friss kapor, petrezselyem, zellerzöld, 3 szál kakukkfű,  fél citrom, 1 tk őrölt édes paprika,1 pohár fehér bor, 2 db. zöldpaprika, , bors, 1 kis doboz főzőtejszín, 1 kis pohár tejföl, 2 ek. keményítő.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A következő ételt Dr. Rácz Attila barátommal közösen készítettük. Kitűnő egytálétel azoknak, akik kedvelik a pikáns ízeket.

Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk 1 pohár fehérbort. Beletesszük a felkockázott húst. Kicsit pirítjuk, miközben felszeleteljük a zöldségféléket. Ha a hús egy kis bőrt kapott, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 20 percig főzzük. A zöldségféléket a következő sorrendben adjuk hozzá: Zeller, zöldség, karalábé, fokhagyma, 10 perc múlva répa, gomba, zöldpaprika. Mindíg pótoljuk a főzővizet! Közben apróra vágjuk a zöldfűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk.. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Kóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, és a zöldfűszereket. Eközben a tejszínből, tejfölből, és keményítőből habarást készítünk, amit a főzőlével kavarás mellett temperálunk. Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és készre főzzük. Tálalásnál újhagyma zöldjével, és karikára vágott citrommal, valamint valamelyik  használt zöldfűszerrel díszítjuk.

Díszítéshez csak olyan hozzávalót használjunk, ami ételünkben is szerepel!

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*