60 dkg pulykamell filé
20 dkg túró
20 dkg trappista sajt
5 g só
2 egész tojás
1 cs kapor
10 dkg zsemlemorzsa
4 dl étolaj
10 dkg liszt
idényzöldség a díszítéshez
A pulykamell filét klopfoljuk, majd az összekevert kapros túrót a hússzeletekre helyezzük, és göngyölítjük.
Panírozzuk ( tojás, liszt, zsemlemorzsa ), majd bő forró étolajban kisütjük.
A megsütött hús rudakat hosszában átlósan (ízlésesen) kettévágjuk.
Reszelt sajttal, burgonya pürével, idényzöldséggel díszítve tálaljuk.
Kapros túrótöltelék:
A túrót átpaszírozzuk egy tésztaszűrőn, majd kevés tejfölt, sót, apróra vágott kaprot hozzáadva megkeverjük.
Arra kell ügyelni, hogy a töltelék ne legyen híg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.