25 dkg liszt,
2 dkg élesztó,
1 dkg cukor,
1 tojás,
5 dkg zsír
kb 2 dl tej,
pici só.
Tőltelék:
40 dkg túró,
1 ek cukor (Vásárhelyen anélkül)
2 db tojás
1 ek búzadara,
só kapor.
Tetejére:
1 ek tejfölben kikavart tojássárgája
Kb 1 dl tejben cukorral fefuttatjuk az élesztőt, és a hozzávalókkal kelttésztát készítünk.
Tejet csak annyit tegyünk bele amennyit felvesz.
Ha megkelt zsírral kikent tepsibe rakjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A hozzávalókat összekeverjük a tojásfehérjét felverjük habnak,és lazán a túróhoz keverjük.
Betesszük az előmelegített sütőbe, mikor már majdnem megsültrákenjük a tejfölben kikavart tojássárgáját,
és addig sütjük amíg a teteje kissé megpirul.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.