A tésztához:
A tésztához Nagymamám almás pite tésztáját használom.
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez: Fontos, hogy a túrót ne spóroljuk ki belőle... :)
1 kg túró
1 csokor friss kapor apróra vágva
ízlés szerint porcukor (kb. 4 ek.)
annyi tejföl, hogy ne túl híg, de mégis krémes masszát kapjunk (kb. 2 dl)
A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja), míg a másik cipó egy kicsivel kisebb (ez lesz a rácsos teteje majd).
Egy nagyobb méretű, magasabb falú tepsit kivajazok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem.
A nagyobb bucit veszem elő, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is „tapicskolom”
(Nagyim szóhasználata :) ).
Kicsit elősütöm, hogy nehogy a túró eláztassa.
A túrókrémet a fenti hozzávalókból alaposan kikeverem és az elősütött tésztára egyengetem.
A kisebb buciból rácsokat sodrok és négyzethálósan berácsozom a tetejét.
Mehet vissza a sütőbe, kb. 30 percre.
Akkor jó, amikor a tészta teteje halványdrapp színárnyalatot ölt és megszilárdult a túrókrém (tűpróba!).
Ha kihűlt, szeletelhető.
Friss kapor helyett a Toldi fűszerek szárított kaprot használtam, tökéletes volt .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
(Tipp: Ha túl hígra, vizesre sikeredne a túrókrémünk keverjünk bele egy evőkanál búzadarát.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.