Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Kapros túrós lepény

felvitel dátuma: 2013-06-09 06:57:42       mai nézettség: 1       nézettség: 2416
részletes recept
Kapros túrós lepény
Hozzávalók 8 személyre:

 A tésztához:

5dkg zsír
1 dl tejföl
1 dkg élesztő + 1/2 dl tej, 1 kk cukor
1 késhegynyi sütőpor
1 tojás
30 dkg liszt
A töltelékhez:
1/2 kg túró
20 dkg porcukor, 1 vaníliás
1 evőkanál gríz
2tojás
A kenéshez:
1 tojás sárgája + 1 evőkanál tejföl.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Felfuttatjuk cukros tejben az élesztőt.A sütőporos  liszthez hozzámorzsoljuk a zsírt, beletesszük a tojássárgáját, a tejfölt, összegyúrjuk.Kis pihenés után nyújtjuk a tésztát a sütőedény méretére, beletesszük.A túrót elkeverjük a cukrokkal, kaporral,tojássárgájával, grízzel, majd hozzáadjuk a 3 tojás felvert habját, a tetejét megkenjük tejfölös tojással, megsütjük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*