Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » kapros túrós lepény

felvitel dátuma: 2013-05-25 08:57:23       mai nézettség: 1       nézettség: 783
részletes recept
kapros túrós lepény
Hozzávalók 1 személyre:

    a tésztához

215 g búza-rétesliszt

    150 g búzaliszt

    36 g porcukor

    36 g vaj

    21 g élesztő (friss)

    0.5 csipet

    1 db tojás

    137 ml tej

 

A töltelékhez:

 

    500 g tehéntúró (félzsíros)

    42 g kristálycukor

    20 g kapor (friss)

    0.5 csipet só

    1.5 db tojás

    38 g búzadara

 

A léhez:

 

    1 db tojás     50 ml tejföl (20%-os)

    0.5 csipet só

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki. A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük.

A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket.

A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába. A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot. 190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*