Tészta:
2dl tej,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
5 dkg zsír,
30 dkg liszt,
csipet ,
Töltelék:
50 dkg túrót,
3 kanál cukor,
2 tojás sárgája,
1 evőkanál búzadara,
3 kávéskanál apróra vágott kapor.
2dl tejből,
2 dkg élesztőből,
1 tojásból,
5 dkg zsírból,
30 dkg lisztből,
csipet sóból kelt tésztát készítünk.
Jól kidolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, ezt megkelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kizsírozott tepsibe rakjuk.
Töltelék:
50 dkg túrót,
3 kanál cukorral,
2 tojás sárgájával,
1 evőkanál búzadarával,
3 kávéskanál apróra vágott kaporral jól összekeverjük.
3 tojás fehérjéből (2 a túrótöltelék +1atetejére kent) kemény habbá verjük,és lazán a túróhoz keverjük. Ezzel megkenjük a tésztát.
Elő melegített sütőbe180 fokon 50 percig sütjük, majd az 1 tojás sárgáját 2 evőkanál tejföllel 1ek cukorral összekeverjük és a túróra kenjük ,vissza rakjuk a sütőbe,még 10 percre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.