Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Kapros túrós

felvitel dátuma: 2012-05-26 21:07:02       mai nézettség: 2       nézettség: 1055
részletes recept
Kapros túrós
Hozzávalók 4 személyre:

                 

Tészta:

 2dl tej,

2 dkg élesztő,

1 tojás,

5 dkg zsír,

30 dkg liszt,

 csipet ,

Töltelék:

50 dkg túrót,

 3 kanál cukor,

2 tojás sárgája,

1 evőkanál búzadara,

3 kávéskanál apróra vágott kapor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

2dl tejből,

2 dkg élesztőből,

1 tojásból,

5 dkg zsírból,

30 dkg lisztből,

 csipet sóból  kelt tésztát  készítünk.

Jól kidolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, ezt megkelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kizsírozott tepsibe rakjuk.

Töltelék:

50 dkg túrót,

 3 kanál cukorral,

2 tojás sárgájával,

1 evőkanál búzadarával,

3 kávéskanál apróra vágott kaporral jól összekeverjük.

3 tojás fehérjéből (2 a túrótöltelék +1atetejére kent) kemény habbá verjük,és lazán a túróhoz keverjük. Ezzel megkenjük a tésztát.

Elő melegített sütőbe180 fokon 50 percig sütjük, majd az 1 tojás sárgáját 2 evőkanál tejföllel 1ek  cukorral összekeverjük és a túróra kenjük ,vissza rakjuk a sütőbe,még 10 percre.

Szakács: Szamoca42


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*