nagyon szeretem,,,
1 kg zsenge tök
1 fej vöröshagyma
50 dkg ( sertés) darált hús
1 db zsemle
1 db tojás
1 ek. liszt
1 cs. kapor ( szárított kapor is lehet )
3 dl tejföl
1 dl tej
olívaolaj, só, bors, őrölt pirispaprika ízlés szerint
A tököt meghámozzuk, és félbe vágjuk, majd kiszedjük a belsejét.
A vöröshagymát felkockázzuk, és megfonnyasztjuk az olajban.
Tejben megásztatjuk a zsömlét.
A darált húst összekeverjük a tejben áztatotott zsemlével, hagymával, tojással, majd fűszerezzük.
A tepsit kevés olajjal megkenjük, és a félbevágott tököt belehelyezzük, majd beletöltjük a tölteléket.
Liszttet, összevágott kaport, tejfölt, pici sót összekeverjük, és a töltött tökre öntjük.
200 C fokon előmelegített sütöben 35-40 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.