Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Kapros töltött tök

felvitel dátuma: 2011-06-23 15:17:55       mai nézettség: 1       nézettség: 3537
részletes recept
Kapros töltött tök
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg zsenge tök
1 fej vöröshagyma
50 dkg ( sertés) darált hús

1 db zsemle
1 db tojás
1 ek. liszt
1 cs. kapor ( szárított kapor is lehet )
3 dl tejföl
1 dl tej
olívaolaj, só, bors, őrölt pirispaprika ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, és félbe vágjuk, majd kiszedjük a belsejét.
A vöröshagymát felkockázzuk, és megfonnyasztjuk az olajban.
Tejben megásztatjuk a zsömlét.
A darált húst összekeverjük a tejben áztatotott zsemlével, hagymával, tojással, majd fűszerezzük.
A tepsit kevés olajjal megkenjük, és a félbevágott tököt belehelyezzük, majd beletöltjük a tölteléket.

Liszttet, összevágott kaport, tejfölt, pici sót összekeverjük, és a töltött tökre öntjük.
200 C fokon előmelegített sütöben 35-40 percig sütjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

3/10 kisné ilona 2012 május 13

nagyon szeretem,,,

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*