Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Kapros, tejszínes gombaleves

felvitel dátuma: 2014-05-22 17:52:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1082
részletes recept
Kapros, tejszínes gombaleves
Hozzávalók 1 személyre:
400 g. szeletelt csiperke gomba
1 fej hagyma apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem gyökér,
1 kevés petrezselyem zöld,
1 kis csokor kapor,
kevés , és őrölt bors
200 g. főzőtejszín
2 kanál liszt,
1 tojás,
kevés olaj vagy zsír
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A hagymát, a szétnyomott fokhagymát megpárolom, hozzáadom a gombát, a karikára, vagy hasábra vágott répát, zöldséget, megsózom, borsozom, megszórom kevés liszttel, majd felöntöm vízzel.
Annyi ideig főzöm, hogy a hagyma szétessen, és közben kikavarom a galuskát.
Keveset főzöm fedő alatt, majd a főzőtejszínt is hozzáadom kevergetés mellett. Beleszaggatom a galuskát. A zöld fűszereket is hozzáteszem, és ha a galuska is megfőtt tálalható. Készíthető csipetkével is.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*