Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Kapros- sajtos- szezámmagos kifli

felvitel dátuma: 2015-10-12 08:58:50       mai nézettség: 1       nézettség: 1476
részletes recept
Kapros- sajtos- szezámmagos kifli
Hozzávalók 12 személyre:

Liszt 0.70, élesztő 5 dkg., tej 2 dl., joghurt v. kefir 2 dl., olaj 1 dl., margarin 20 dkg., 1 ek (simított, nem púpos) kapor 1 cs., margarinnal elkeverve, szezámmag és sajt reszelve, tojás 3, ebből 1 a kenéshez.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Kelttésztát készítünk, a margarin nem kerül bele! Kelés után 4 cipóra osztjuk, minden egyes cipót kerekre (vékonyra!) nyújtjuk, a margarint 4 részre osztjuk. Rákenjük a tésztára (ha kapros, előbb összekeverjük a kaporral, a sajtot és a szezámmagot csak rászórjuk a felkent margarinra.A kerekre nyújtott tésztát felszeljük, mintha tortát szeletelnénk, majd egyenként feltekerjük - a szélesebb végétől indulva. Megkenjük a tojással és a tetejére szórunk a kaporból (sajtból, szezámmagból) 25 percig sütjük. Nem fog ránk száradni, annyira finom!

Szakács: zsacsilla


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*