Sertés lapocka: 0,40 kg
Vegyes zöldség: 0.30 kg
vöröshagyma: 1 fej
vaj vagy zsír: 0.10 kg
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
ételízesítő: ízlés szerint
liszt: 0.10 kg
kapor: ízlés szerint
tejföl: fél pohár
fagyasztott juhtúró gombóc: 0.30 kg
Kockára vágjuk a megmosott sertés lapockát.
Összevágjuk a vöröshagymát, zsíron vagy vajon lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott sertés lapockát, kockára vágott vegyes zöldséget, és a fűszerekkel ízesítjük, majd lepároljuk (kb. 20 perc).
Megszórjuk liszttel, és felengedjük. Lassú tűzön főzzük, majd a habját eltávolítjuk.
Ha a hús megfőtt, tejfölből-, kaporból-, lisztből habarást készítünk, és a levesbe habarjuk.
Tálalás előtt belefőzzük a juhtúró gombócot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.