Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Kapros raguleves juhtúró gombóccal

felvitel dátuma: 2011-02-07 19:21:05       mai nézettség: 3       nézettség: 2825
részletes recept
Kapros raguleves juhtúró gombóccal
Hozzávalók 4 személyre:

Sertés lapocka: 0,40 kg
Vegyes zöldség: 0.30 kg
vöröshagyma: 1 fej
vaj vagy zsír:  0.10 kg
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
ételízesítő: ízlés szerint
liszt: 0.10 kg
kapor: ízlés szerint
tejföl: fél pohár
fagyasztott juhtúró gombóc: 0.30 kg 

 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Kockára vágjuk a megmosott sertés lapockát.
Összevágjuk a vöröshagymát, zsíron vagy vajon lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott sertés lapockát, kockára vágott vegyes zöldséget, és a fűszerekkel ízesítjük, majd lepároljuk (kb. 20 perc).
Megszórjuk liszttel, és felengedjük. Lassú tűzön főzzük, majd a habját eltávolítjuk.
Ha a hús megfőtt, tejfölből-, kaporból-, lisztből habarást készítünk, és a levesbe habarjuk.
Tálalás előtt belefőzzük a juhtúró gombócot.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*