Kapros dübbencs Kata módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg liszt(bármilyen lehet,én most 60 dkg sima és 40 dkg kenyérlisztet használtam)
1 ek só
2 dl tej
1 cs friss élesztő
30 dkg főtt,vajjal összetört burgonya
3 dl joghurt
1 dl tejföl
1 ek zsír(nem olvasztva)
1 cs friss kapor(jó a fagyasztott is)

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A langyos tejhez morzsoljuk az élesztőt,tehetünk bele egy csipetnyi cukrot(én nem szoktam,a nélkül is megkel)
A lisztet a sóval,burgonyával összemorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tejfölt,joghurtot,felfuttatott élesztőt és könnyű tésztát gyúrunk,addig gyúrjuk,míg a kezünkről le nem válik a tészta.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük(ez függ attól,hogy milyen meleg van a konyhában,nekem most ebben a melegben negyedóra alatt megkelt)
Ha megkelt,a zsírt megolvasztjuk és az apróra vágott kaprot átforgatjuk benne,csak annyira,hogy megfonnyadjon,levesszük a tűzről.
A tésztát elnyújtjuk,kb. 2 cm vastagságúra.(én kézzel húzogattam)
A kapor felét egyenletesen elkenjük a tésztán és mind a 4 oldalról felhajtjuk,majd újból kelesztjük,elnyújtjuk/húzogatjuk,
rákenjük a maradék kaprot,szintén hajtogatjuk,kelesztjük,elnyújtjuk.
Feldaraboljuk,tenyérnyi darabokra,feltekerjük és a tepsiben kelesztjük addig míg a sütő felmelegszik és 175 fokon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept