Hozzávalók:
1 kg liszt(bármilyen lehet,én most 60 dkg sima és 40 dkg kenyérlisztet használtam)
1 ek só
2 dl tej
1 cs friss élesztő
30 dkg főtt,vajjal összetört burgonya
3 dl joghurt
1 dl tejföl
1 ek zsír(nem olvasztva)
1 cs friss kapor(jó a fagyasztott is)
Elkészítés:
A langyos tejhez morzsoljuk az élesztőt,tehetünk bele egy csipetnyi cukrot(én nem szoktam,a nélkül is megkel)
A lisztet a sóval,burgonyával összemorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tejfölt,joghurtot,felfuttatott élesztőt és könnyű tésztát gyúrunk,addig gyúrjuk,míg a kezünkről le nem válik a tészta.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük(ez függ attól,hogy milyen meleg van a konyhában,nekem most ebben a melegben negyedóra alatt megkelt)
Ha megkelt,a zsírt megolvasztjuk és az apróra vágott kaprot átforgatjuk benne,csak annyira,hogy megfonnyadjon,levesszük a tűzről.
A tésztát elnyújtjuk,kb. 2 cm vastagságúra.(én kézzel húzogattam)
A kapor felét egyenletesen elkenjük a tésztán és mind a 4 oldalról felhajtjuk,majd újból kelesztjük,elnyújtjuk/húzogatjuk,
rákenjük a maradék kaprot,szintén hajtogatjuk,kelesztjük,elnyújtjuk.
Feldaraboljuk,tenyérnyi darabokra,feltekerjük és a tepsiben kelesztjük addig míg a sütő felmelegszik és 175 fokon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.