Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Kapros dübbencs Kata módra

felvitel dátuma: 2017-05-31 20:40:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1511
részletes recept
Kapros dübbencs Kata módra
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:
1 kg liszt(bármilyen lehet,én most 60 dkg sima és 40 dkg kenyérlisztet használtam)
1 ek só
2 dl tej
1 cs friss élesztő
30 dkg főtt,vajjal összetört burgonya
3 dl joghurt
1 dl tejföl
1 ek zsír(nem olvasztva)
1 cs friss kapor(jó a fagyasztott is)

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A langyos tejhez morzsoljuk az élesztőt,tehetünk bele egy csipetnyi cukrot(én nem szoktam,a nélkül is megkel)
A lisztet a sóval,burgonyával összemorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tejfölt,joghurtot,felfuttatott élesztőt és könnyű tésztát gyúrunk,addig gyúrjuk,míg a kezünkről le nem válik a tészta.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük(ez függ attól,hogy milyen meleg van a konyhában,nekem most ebben a melegben negyedóra alatt megkelt)
Ha megkelt,a zsírt megolvasztjuk és az apróra vágott kaprot átforgatjuk benne,csak annyira,hogy megfonnyadjon,levesszük a tűzről.
A tésztát elnyújtjuk,kb. 2 cm vastagságúra.(én kézzel húzogattam)
A kapor felét egyenletesen elkenjük a tésztán és mind a 4 oldalról felhajtjuk,majd újból kelesztjük,elnyújtjuk/húzogatjuk,
rákenjük a maradék kaprot,szintén hajtogatjuk,kelesztjük,elnyújtjuk.
Feldaraboljuk,tenyérnyi darabokra,feltekerjük és a tepsiben kelesztjük addig míg a sütő felmelegszik és 175 fokon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá! 
saját recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*