Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Magyar » Kapros dübbencs

felvitel dátuma: 2013-09-09 09:35:38       mai nézettség: 3       nézettség: 3185
részletes recept
Kapros dübbencs
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

-60 dkg liszt
-1 ek,
-3 ekkacsazsír
-1 tk cukor
-3 dkg élesztő
-3- 3,2 dl víz

Töltelék:
-1 nagy csokor kapor(5-7 kis bolti csokor)
-2 ek kacsazsír

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Napfény és fűszer:
Kapros dübbencs
Alig várom,hogy megjelenjen az első friss kapor a piacon.Egyik legkedvesebb "örökségem" ez a kelt kalács.
Anyukám alig győzte sütni nekünk,pedig Ő maga nem szereti 
A recept a júniusi Kifőztükben is megjelent .
Nem éppen diétás,de az ízélmény fantasztikus


A hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztok,majd félreteszem pihenni.
A "töltelékhez" a zsíron néhány perc alatt megfonnyasztom az összevágott kaprot.
Amikor a tészta megkelt téglalappá nyújtom és rákenem a kaprot.
Fentről és lentről is behajtom középig,majd a két oldaláról is behajtom középig és összecsukom mint egy könyvet.
Ezután egy 20*30-as tepsibe teszem és finom mozdulatokkal szétlapogatom amíg a tepsit kitölti.
Újra félreteszem kelni egy fél órára.

Van amikor a tésztát kettéveszem ,mindkét lapot kinyújtom,elosztom a tölteléket és feltekerem mint a beiglit.
Így két rúd kalácsot kapok.A továbbiakban mindent egyformán csinálok.

Amikor újrakelt,bevagdosom a tetejét,mintha 6-8 felé vágnám(de nem vágom át) és lekenem olvasztott zsírral.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm.
A legfinomabb a ropogós széle vagy a rudak csücske 

Szakács: zsacsilla


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Katona Józsefné 2013 szeptember 9

Előre bocsátom, a "Napfény és fűszer"-nél találtam, a Google-be beírt keresés után. Senkinek nem kívánom a tulajdonát elvenni, "csak" nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*