Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Kapros citromos sertés raguleves

felvitel dátuma: 2015-10-30 12:16:34       mai nézettség: 2       nézettség: 1265
részletes recept
Kapros citromos sertés raguleves
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg. sertéslapocka,
25 dkg. vegyes gyorsfagyasztott zöldség
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma,
kis kanál zsír, 
kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld, 
fél citrom, 
kevés száraz fehérbor,
kevés őrölt csemegepaprika,
só,
frissen őrölt bors, 
3 kanál főzőtejszín,
kis kanál keményítő,
2 mqarék levestészta.
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús egy kis bőrt kapott, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy  bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Kb. 25 - 30 perc. A gyorsfagyasztott leveszöldség keveréket is hozzátesszük. (lehet friss, karikára vágott zöldségekből is csinálni, de jelenlegi állapotom miatt inkább a könnyebb megoldást kerestem most)
Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Megkóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöld fűszereket. Eközben a tejszínből, és kevés keményítőből habarást készítünk, és csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a már elkészült leveshez. Citromkarikával tálaljuk.
 
Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*