Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Káposztatekercs,sülttésztával

felvitel dátuma: 2012-05-22 18:59:44       mai nézettség: 1       nézettség: 2286
részletes recept
Káposztatekercs,sülttésztával
Hozzávalók 6 személyre:

1,5kg káposzta

40dkg darálthús

1db zsemle,1db tojás,4evkanál zabpehely,

1,5 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma

1,5 dl olaj

20dkg baconszalonna

pirospaprika,bors,majoranna,,öröltkömény-ízlés szerint.

2 kiskanál paradicsompüré,

2 evkanál tejföl,1 evkanál liszt,1dl viz.

Köretnek:40dkg száraz kockatészta,

1dl olaj,,3dl víz.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A káposztát sós forróvizben a torzsáját kivágva előtte egészbe beleteszem és a forralás hatására a levelek egyenként leválnak,villával kiszedem egy lecsepegtető tálba.

A hagymákat apróra vágom és 1 kanál olajon megdisztelem,pirospaprikát,borsot,majorannát,sót adok hozzá és a darálthúshoz teszem a kifacsart zsemlével és a megfőzött zabpehellyel és a tojással együtt.Összegyúrom.

A kifektetett káposztalevelekbe kis adagokat teszek és feltekerem.Átkötöm baconszalonnával,megtűzöm és a tepsibe amiben majd sütni fogom olajat forrósítok és átsütöm benne hirtelen őket,felengedem 2dl vízzel,sót és öröltköményt teszek bele,lefóliázom és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig,majd 150fokra állítva a hőfokot,leveszem a fóliát és úgy píritom még harminc percig,közben locsolgatva.

Mikor kész a tekercseket tálra szedem és a visszamaradt szaftot behabarom tejföllel.Ezzel locsolom meg majd tálaláskor.

Habarás: a két kanál tejfölt símára keverem az egykanál liszttel,vizet adok hozzá és a szafthoz öntöm,felforralom,ha kell még felengedem vízzel,mártás sürűségüre készítem.Fűszerezem,ha kell sóval,borssal és átszűröm egy tálba.

Köret:Sülttészta,

A száraz kockatésztát olajon megfuttatom,és felengedem a megmaradt hagymás káposztával,amit úgy készítettem el,hogy a leesett káposzta darabokat apritom és a hagymás alaphoz adom,ami ugye megmaradt a fasírt készítésénél.Átpárolom együtt,felengedem 2dl vízzel,forralom és a sülttésztára öntöm és még adok hozzá,ha kell vizet,hogy ellepje.Só,bors,kömény és mehet a sütőbe,fóliával lefedve,25 percre. Mikor a levét elfőtte és puha kiveszem átkeverem és ez lesz a köret.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=7245

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*