1,5kg káposzta
40dkg darálthús
1db zsemle,1db tojás,4evkanál zabpehely,
1,5 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma
1,5 dl olaj
20dkg baconszalonna
pirospaprika,bors,majoranna,só,öröltkömény-ízlés szerint.
2 kiskanál paradicsompüré,
2 evkanál tejföl,1 evkanál liszt,1dl viz.
Köretnek:40dkg száraz kockatészta,
1dl olaj,só,3dl víz.
A káposztát sós forróvizben a torzsáját kivágva előtte egészbe beleteszem és a forralás hatására a levelek egyenként leválnak,villával kiszedem egy lecsepegtető tálba.
A hagymákat apróra vágom és 1 kanál olajon megdisztelem,pirospaprikát,borsot,majorannát,sót adok hozzá és a darálthúshoz teszem a kifacsart zsemlével és a megfőzött zabpehellyel és a tojással együtt.Összegyúrom.
A kifektetett káposztalevelekbe kis adagokat teszek és feltekerem.Átkötöm baconszalonnával,megtűzöm és a tepsibe amiben majd sütni fogom olajat forrósítok és átsütöm benne hirtelen őket,felengedem 2dl vízzel,sót és öröltköményt teszek bele,lefóliázom és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig,majd 150fokra állítva a hőfokot,leveszem a fóliát és úgy píritom még harminc percig,közben locsolgatva.
Mikor kész a tekercseket tálra szedem és a visszamaradt szaftot behabarom tejföllel.Ezzel locsolom meg majd tálaláskor.
Habarás: a két kanál tejfölt símára keverem az egykanál liszttel,vizet adok hozzá és a szafthoz öntöm,felforralom,ha kell még felengedem vízzel,mártás sürűségüre készítem.Fűszerezem,ha kell sóval,borssal és átszűröm egy tálba.
Köret:Sülttészta,
A száraz kockatésztát olajon megfuttatom,és felengedem a megmaradt hagymás káposztával,amit úgy készítettem el,hogy a leesett káposzta darabokat apritom és a hagymás alaphoz adom,ami ugye megmaradt a fasírt készítésénél.Átpárolom együtt,felengedem 2dl vízzel,forralom és a sülttésztára öntöm és még adok hozzá,ha kell vizet,hogy ellepje.Só,bors,kömény és mehet a sütőbe,fóliával lefedve,25 percre. Mikor a levét elfőtte és puha kiveszem átkeverem és ez lesz a köret.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.