Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Káposztás sztrapacska

felvitel dátuma: 2011-06-03 00:23:06       mai nézettség: 1       nézettség: 3648
részletes recept
Káposztás sztrapacska
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • kb. 40-50 dkg liszt (ezt sosem mérem)

A dinsztelt káposztához:

  • 1 közepes fej fejeskáposzta
  • olaj
  • , őrölt bors

    A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

    www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  1. A burgonyát meghámozzuk, és nyersen finomra reszeljük (ezt a részét szeretem a legkevésbé :-))
  2. Hozzáadagolunk egy-egy kicsi lisztet, és összekeverjük, mert a krumpli hamar barnul, de a liszttel együtt már nem.
  3. Majd hozzákeverünk egy tojást, pici sót, és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk.
  4. Kiszaggatjuk, és kifőzzük sós (pici olaj a főzővízbe) forró vízben, mint  a galuskát.
  5. Tálaláskor előzetesen megdinsztelt káposztával összeforgatjuk.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 fabián lászlóné 2011 június 3

gusztusos

0/10 Hani 2011 június 3

Köszönöm szépen, és még milyen finom étel is!

0/10 anna51 2011 szeptember 15

Anitám, én kicsit konnyítek a dolgokon, a nyers krumplit apró kockákra vágom és a botmixerhez tartozó aprító tálban szinte simára turmixolom, vagy egyszeruen ledarálom a húsdarálón. Én sem szeretem ezt a reszelgetos dolgot. A recepted viszont isteni!!!!!!!!!! Finom, kicsit "szlovákosabb" savanyú káposztával.

0/10 Hani 2011 szeptember 16

Anna, a darálós módszerről hallottam már én is. De a mixelőst még nem, ezt akkor kipróbálom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*