Ezt a káposztás pogácsát már több alkalommal megsütöttem,nagy sikere volt a családunkban.Máskor is el fogom készíteni. Panka,köszönöm !
Töltelék:50 dkg fehér káposzta,1 tk só,2 ek olaj,egy kis kanál cukor,1 tk bors
Tészta:25 dkg rétesliszt,10 dkg margarin,egy kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztő,1 tojás sárgája,só,és annyi tejföl,hogy rugalmas tésztát kapjunk( kb. egy nagy doboz )
1 tojás fehérje a kenéshez.
Lereszelünk 50 dkg fehér káposztát,és fél órára besózzuk.Ezután kinyomkodjuk,2 ek olajon egy kis kanál cukorral,kevergetve szép barnára pirítjuk.Erősen megborsozzuk,majd kihűtjük.
Összegyúrunk 25 dkg réteslisztet,10 dkg margarinnal,egy kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztővel,1 tojás sárgájával,sóval,és annyi tejföllel hogy rugalmas tésztát kapjunk.Langyos helyen duplájára kelesztjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.Megkenjük a pirított káposztával,összehajtogatj
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.