Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Káposztás pogácsa

felvitel dátuma: 2012-05-17 14:53:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2553
részletes recept
Káposztás pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:

Töltelék:50 dkg fehér káposzta,1 tk ,2 ek olaj,egy kis kanál cukor,1 tk bors
  Tészta:25 dkg rétesliszt,10 dkg margarin,egy kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztő,1 tojás sárgája,,és annyi tejföl,hogy rugalmas tésztát kapjunk( kb. egy nagy doboz )
1 tojás fehérje a kenéshez.

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

Lereszelünk 50 dkg fehér káposztát,és fél órára besózzuk.Ezután kinyomkodjuk,2 ek olajon egy kis kanál cukorral,kevergetve szép barnára pirítjuk.Erősen megborsozzuk,majd kihűtjük.
Összegyúrunk 25 dkg réteslisztet,10 dkg margarinnal,egy kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztővel,1 tojás sárgájával,sóval,és annyi tejföllel hogy rugalmas tésztát kapjunk.Langyos helyen duplájára kelesztjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.Megkenjük a pirított káposztával,összehajtogatjuk,majd ismét kinyújtjuk.ezt 3-4-szer ismételjük,végül két ujjnyira nyújtjuk.Tetejét berácsozzuk,és a tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Tojás fehérjével vagy piros paprikával elkevert tejjel megkenjük.Ezután még 10 percig kelesztjük.Forró sütőben szép pirosra sütjük

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

7/10 Kalmárné Biczó Magdolna 2012 május 17

Ezt a káposztás pogácsát már több alkalommal megsütöttem,nagy sikere volt a családunkban.Máskor is el fogom készíteni. Panka,köszönöm !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*