tetszik, most meg is sütöm
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
só, bors izlés szerint
Kovász:
2 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 ekanál cukor
4 ekanál liszt elkeverni felfuttatni.
Egy nagy fej káposzta, kb 1 kg.
1 dl olaj a sütéshez
só, bors ízlés szerint
1db tojás a kenéshez
Füszerek:Toldi fűszer termékek www. toldifuszer.hu
A kovászt felfuttatjuk, a lisztben a margarint elmorzsoljuk, bele a tojás, tejföl, só, bors, és a kész kovászt.
Rugalmas könnyű tésztát dagasztunk, meleg helyen kelesztjük kb 40 perc.
Közben a káposztát reszeljük le és sózzuk be 1o perc áll, majd kinyomkodjuk és zsiradékon megsütjük, kihütjük.
A megkelt tésztát újnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, de hagyunk egy keveset a hajtás széleire is.
A megkent tészta mindkét oldalát a közepéig behajtjuk és a hajtásokat is megkenjük a káposztával, most egymásra hajtjuk és pihen 15 percet, újra nyújtjuk, ugyanugy behajtjuk, de most alulról is félig és felüről is félig egymásra hajtjuk, pihen 10 perc, újra nyújtjuk, most az egészet egyszer félbe és mégegyszer félbe hajtjuk, 10 perc-kinyújtjuk másfél újjnyi vastagra, szaggatjuk, tepsire rakjuk, alá sütőpapirt teszünk, megkenjük tojással, pihen 10 perc és előmelegitett sütőbe tesszük, 25 perc sütés, 170 fokon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.