Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Káposztás pirog

felvitel dátuma: 2014-01-17 13:35:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1323
részletes recept
Káposztás pirog
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:(26-28 db jött ki ebből a mennyiségből)
40dkg liszt
2dkg élesztő
1,5 dl tej
20dkg főtt krumpli
2 tojás sárgája
1 tk cukor
1 tk
2-3 ek.olaj

Töltelékhez:
3 vastag szelet húsos-füstölt szalonna
40 dkg savanyú káposzta
,bors

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A cukrot feloldom a langyos tejben, belemorzsolom az élesztőt, a tetejére egy evőkanálnyi lisztet szórok és hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ezután a kimért liszt közepébe mélyedést készítek, belemérek minden hozzávalót, beleöntöm az élesztős tejet és alaposan kidolgozom a tésztát.
Amíg a tészta kelt, a húsos szalonnát 4-5 mm-es kockákra vágtam és egy serpenyőben ropogósra sütöttem. A szalonnakockákat kiszedtem a zsírból.
majd a levétől kinyomkodott és a savanyú káposztát megpirítottam rajta. A végén alaposan megborsoztam és hagytam kihűlni(.Ízlés szerint sózni is lehet. )A szalonnakockákat közvetlenül a tésztába töltés előtt kevertem hozzá.
A megkelt tésztát kinyújtottam (kb. 5 mm vastagságúra) és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
 Halmoztam   tölteléket, ezután a tésztákat félbehajtottam és a széleket villával összenyomkodtam. Sütőpapíros tepsibe rakosgatva hagytam addig kelni, míg a sütő előmelegedett (180 °C), majd tojássárgával lekentem, villával megszurkáltam és az előmelegített sütőben pirulósra sütöttem a csomagokat kb.15-20 perc.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Helga 2014 január 22

Kedves Andrea! Nagyon köszönöm a recept megosztását! Isteni jó tészta, egyszerű és nagyon finom sütemény! Üdvözlettel: Helga

0/10 Andrea 88 2014 január 25

Szívesen! :) Örülök hogy ízlik!Üdv!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*