· 1 közepes méretű káposzta
· 2 nagyobb fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 4-5 ek cukor
· 1 kv k őrölt feketebors
· 1kv k őrölt kömény
· 1 ek (alma)ecet
· 1 cs Tante Fanny friss leveles tészta
1. A káposztát lereszeljük, jól besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk.
2. A felaprított vöröshagymát, és a lereszelt fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk.
Ha megvan, a kinyomkodott káposztát is rátesszük és fél óra alatt fedő alatt puhára pároljuk.
Közben borsot,köményt s egy kis ecetet is adunk hozzá.
3. A felengedett leveles tésztát kitekerjük és a szélére ráöntjük a tölteléket, majd feltekerjük. végeit jól lenyomkodjuk.
Ha mind tésztánkkal kész vagyunk lekenjük tojássárgájával és egymás mellé helyezve sütőpapírral bélelt tepsibe 210 fokon 30 percig.
4. Aranysárgára sütjük.
5. ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.