Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Káposztás göngyölt hús

felvitel dátuma: 2012-04-08 06:51:34       mai nézettség: 2       nézettség: 3929
részletes recept
Káposztás göngyölt hús
Hozzávalók 4 személyre:

1-1,5 kg sertéscomb vagy karaj csont nélkül

1/2 kg savanyú káposzta

25 dkg kockázott bacon vagy húsos füstölt szalonna

2 nagyobb fej vöröshagyma

őrölt bors

őrölt kömény

grill fűszer

ételízesítő

1/2 dl étolaj

http://www.boller.hu

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A húst egy nagy szeletté nyitjuk, sózzuk,
borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A hagymákat vékonyan felszeleteljük.
A káposztát /ha nagyon savanyú vagy sós /átmossuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rádobjuk az átmosott káposztát, ételízesítőt, borsot és őrölt köményt szórunk . Pici vizet öntünk és fedő alatt puhára pároljuk.
A húst olajjal megkent alufóliára terítjük majd egyenletesen elosztjuk rajta a káposztát.
Felgöngyöljük és szorosan a fóliába csavarjuk. A tekercset tepsibe tesszük és előmelegített sütőben
1,5-2 órát sütjük. Kibontjuk a fóliából,hagyjuk kicsit hűlni majd felszeleteljük. Pirított burgonyát
készítettem mellé.

étvágyat kívánok !!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*