1-1,5 kg sertéscomb vagy karaj csont nélkül
1/2 kg savanyú káposzta
25 dkg kockázott bacon vagy húsos füstölt szalonna
2 nagyobb fej vöröshagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
grill fűszer
ételízesítő
1/2 dl étolaj
Előkészítés: A húst egy nagy szeletté nyitjuk, sózzuk,
borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A hagymákat vékonyan felszeleteljük.
A káposztát /ha nagyon savanyú vagy sós /átmossuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rádobjuk az átmosott káposztát, ételízesítőt, borsot és őrölt köményt szórunk rá. Pici vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk.
A húst olajjal megkent alufóliára terítjük majd egyenletesen elosztjuk rajta a káposztát.
Felgöngyöljük és szorosan a fóliába csavarjuk. A tekercset tepsibe tesszük és előmelegített sütőben
1,5-2 órát sütjük. Kibontjuk a fóliából,hagyjuk kicsit hűlni majd felszeleteljük. Pirított burgonyát
készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok !!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.