káposztás galuska
Ez a recept elkészíthető bármilyen maradék felvágottal,,de persze a legfinomabb egy kis füstölt hússal, füstölt szalonnával,lami bármi lehet,na és virslivel.Én ma így készített
Fél kg savanyú káposzta,
25dkg füstölt csülök,ami húsvétról maradt vagy
sonka ,20 dkg darált hús,1 pár füstölt virsli
és Én eltettem a füstölt levet,amiben kifőztem a csülköt,azzal fogom felengedni majd a káposztát,kb 1,5 dl,ha nincs akkor vízzel.
babérlevél,só,bors,majoranna,
3 teáskanál pirospaprika
3 evk.zsír vagy 1 dl olaj
Galuskához: fél kg liszt,só,1db tojás,víz
3l forró sós vízben kifőzzük.
A kockára vágott hagymát zsíradékon megpírítom,hozzádobom a kockázott tarját vagy sonkát a darált húst,karikázott virslit és megpirítom,majd rádobom a felszeletelt fokhagymát , a kimosott lecsepegtetett és kicsit összevágott savanyúkáposztát és összerottyantom őket. Só,bors,babérlevél,majoranna-ízlés szerint pirospaprika és felengedem , 1,5 dl vagy vízzel vagy a füstölt lével. Összesütöm 3-4 percig majd fedő alatt megpárolom,majd zsírjára sütöm. Közben elkészítem a galuska tésztát és forró sós vízben ,deszkáról szaggatva kifőzöm,leöblítem és a káposztához adom.Összekeverem,pár percig együtt sütöm még és lehet tálalni.Tejföl a tetejére,puha kenyét melléje.
Jóétvágyat hozzá!
Kitűnő egytál étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.