Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Káposztás csirke

felvitel dátuma: 2011-02-15 19:52:11       mai nézettség: 2       nézettség: 3196
részletes recept
Káposztás csirke
Hozzávalók 1 személyre:
  • 1 közepes nagyságú csirke,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika,
  • 1 mokkáskanál őrölt babérlevél,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál csombor (borsikafű),
  • 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
  • ízlés szerint só.
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Fél órára vízbe áztatunk egy római (cserép)tálat tetejével együtt, majd a vizet kiöntjük belőle, és félretesszük. Amíg a tál ázik, az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Ráöntünk 1 evőkanál vizet. A tűzre visszatoljuk az edényt, rátesszük az előzőleg darabjaira vágott, megsózott és megborsozott csirkét, és erős tűzön mindkét oldalát lepirítjuk. A szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett káposztát összekeverjük a serpenyőben maradt hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral, a sóval és 1 dl tejföllel. A káposztás keveréket a cseréptálba terítjük. Tetején bőrével felfelé elhelyezzük a lepirított csirkedarabokat. A megmaradt tejföllel bekenjük, a tál tetejét ráillesztjük, és betoljuk a hideg sütőbe, 10 percig takaréklángon, 20 percig valamivel erősebb fokozaton, majd bő egy órán keresztül közepes lángon pároljuk az ételt. Ezután a tetejét levesszük, és a húsdarabokat ropogósra pirítjuk. (Ha tűzálló tálban készítjük, kevés vizet öntsünk alá, és tegyük előmelegített, forró sütőbe, 1 óra alatt elkészül.)

Szakács: Bandi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 anya0120 2011 február 16

Köszi a raceptet.Ezt még nem próbáltam rómaiban.Bizti fincsi lehet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*