fél kg sav.káposzta
fél kg darált hús
2 ev.kanál megmosott rízs
1 chilisbab konzerv
2 nagy fej hagyma,2 gerezd fokhagyma
Fűszerek:2 teásk.pirospaprika,só,bors,majoranna,2db babérlevél,1db zöldpaprika,1 db kis paradicsom
1,5 olaj.
Az összevágott hagymát az olajon megfuttatom,rádobom a karikázott zöldpaprikát és a paradicsomot,együtt sütöm,majd jön rá a rizs,átforgatom és jön rá a darált hús,mellyel fehéredésig sütöm,rádobom a kimosott,kinyomkodott és apróbbra szelt sav.káposztát,amivel pár percig nagy lángon sütöm,rászórom a pirospaprikát,felengedem 2 dl vízzel és jöhet a só,bors,majoranna,babérlevél.Lefedem és 40 percig lassan főzöm.Mikor puha a káposzta,hozzáadom a chilisbab konzervet a leve nélkül,pár percig együtt főzöm,hogy az ízek összeérjenek,ha kell a vízet menet közben pótolom,hogy le ne égjen,és már kész is lehet tálalni,tejföllel,krumplis gombóccal,puha kenyérrel és még megbolondítható egy kis füstölt fött csülökkel is.Garantált az elismerés! Jó étvágyat hozzá.! Kítűnő egytál étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.