A tésztához:
600 g simaliszt
150 ml olaj
3 tojássárgája
260 ml langyos tej
1 kk só
1 csomag éleszto
A toltelékhez:
1 kg csomagolt savanyú káposzta (nekem nem volt itthon, így kimaradt)
150 g angolszalonna
1 gerezd fokhagyma
provánszi fuszerkeverék
Kenéshez:
tojássárgája
Minden hozzávalót sima tapadásmentes tésztává gyúrunk, amelyet letakarunk és meleg helyen 20 percig hagyunk pihenni.
Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: megpároljuk a felszeletelt szalonnát a savanyú káposztával, megízesítjuk a fuszerkeverékkel és a lereszelt fokhagymával.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk (kb. 11X11 cm). Megtoltjuk a toltelékkel és osszehajtogatjuk a négyzeteket úgy, hogy kozépre hajtjuk a négyzetek csúcsait. A batyukat sutopapíros tepsire rakjuk, megkenjuk a felvert tojássárgájával, és hagyjuk még 40 percig megkelni. 190 fokos elomelegített sutoben aranybarnára sutjuk.
A recept egy szlovák gasztroblogról származik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.