Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Káposztás batyuk

felvitel dátuma: 2012-04-06 23:20:41       mai nézettség: 1       nézettség: 3730
részletes recept
Káposztás batyuk
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

600 g simaliszt

150 ml olaj

3 tojássárgája

260 ml langyos tej

1 kk

1 csomag éleszto

 

A toltelékhez:

1 kg csomagolt savanyú káposzta (nekem nem volt itthon, így kimaradt)

150 g angolszalonna

1 gerezd fokhagyma

provánszi fuszerkeverék

 

Kenéshez:

tojássárgája

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Minden hozzávalót sima tapadásmentes tésztává gyúrunk, amelyet letakarunk és meleg helyen 20 percig hagyunk pihenni.

Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: megpároljuk a felszeletelt szalonnát a savanyú káposztával, megízesítjuk a fuszerkeverékkel és a lereszelt fokhagymával.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk (kb. 11X11 cm). Megtoltjuk a toltelékkel és osszehajtogatjuk a négyzeteket úgy, hogy kozépre hajtjuk a négyzetek csúcsait. A batyukat sutopapíros tepsire rakjuk, megkenjuk a felvert tojássárgájával, és hagyjuk még 40 percig megkelni. 190 fokos elomelegített sutoben aranybarnára sutjuk.

 

A recept egy szlovák gasztroblogról származik.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*