500g száraz saláta, vagy más nagyszemű bab, 1 kis fej káposzta 800-1000g, 2 kisebb fej vörös, vagy lilahagyma, pár gerezd fokhagyma, 3 db sárgarépa, 1 csomag újhagyma, só, bors, babér, 1ek ecet, 1ek cukor, kömény, csipet csombor (borsikafű), csipet szárított kakukkfű.
A babot előző este beáztatom, sós, ecetes, köménymagos vízben fedő alatt főzöm babérlevéllel, apróra vágott fokhagymával. Legalább 8l-es fazekat használjunk! Míg fő apróra vágom a káposztát, a répát, és felkarikázom az újhagymát. Mikor a bab megpuhult, (al dente) hozzáadom a sárgarépát. Újabb 5 perc főzés után lecsurgatom a főzőlevet. A még meleg babhoz, és répához hozzáadom a káposztát, kevés apróra vágott vagy morzsolt kakukkfüvet, és a csombort . Fedő alatt még párolni hagyom, amíg ki nem hűl. A csombor nagyon erőteljes fűszernövény, ezért vigyázzunk a mennyiséggel. A csombornak egyébként puffadásgátló hatása van. A bab, káposzta, hagyma miatt nem elhanyagolandó. Szükség szerint ízesítjük sóval, borssal, cukorral, kevés ecettel. Kihűlés után rászórjuk az újhagymát.
Hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.