Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Káposztás babsaláta sárgarépával, újhagymával.

felvitel dátuma: 2012-05-11 13:59:49       mai nézettség: 1       nézettség: 1193
részletes recept
Káposztás babsaláta sárgarépával, újhagymával.
Hozzávalók 10 személyre:

500g száraz saláta, vagy más nagyszemű bab, 1 kis fej káposzta 800-1000g, 2 kisebb fej vörös, vagy lilahagyma, pár gerezd fokhagyma, 3 db sárgarépa, 1 csomag újhagyma, , bors, babér, 1ek ecet, 1ek cukor, köménycsipet csombor (borsikafű), csipet szárított kakukkfű.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A babot előző este beáztatom, sós, ecetes, köménymagos vízben fedő alatt főzöm babérlevéllel, apróra vágott fokhagymával. Legalább 8l-es fazekat használjunkMíg  apróra vágom a káposztát, a répát, és felkarikázom az újhagymát. Mikor a bab megpuhult, (al dente) hozzáadom a sárgarépát. Újabb 5 perc főzés után lecsurgatom a főzőlevet. A még meleg babhoz, és répához hozzáadom a káposztát, kevés apróra vágott vagy morzsolt kakukkfüvet, és a csombort . Fedő alatt még párolni hagyom, amíg ki nem hűl. A csombor nagyon erőteljes fűszernövény, ezért vigyázzunk a mennyiséggel. A csombornak egyébként puffadásgátló hatása van. A bab, káposzta, hagyma miatt nem elhanyagolandó. Szükség szerint ízesítjük sóvalborssal, cukorral, kevés ecettel. Kihűlés után rászórjuk az újhagymát

Hidegen tálaljuk.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*