Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Káposztafőzelék.

felvitel dátuma: 2015-10-08 11:18:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1172
részletes recept
Káposztafőzelék.
Hozzávalók 1 személyre:
1 kis fej káposzta,
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma,
kevés őrölt kömény,
csipetnyi majoránna
1 tk. őrölt pirospaprika,
kevés csilipehely,
, őrölt bors,
2 ek. liszt
kevés olaj,
kb. 1 liter leves alaplé.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A káposztát feldaraboljuk tetszés szerint, csíkokra, vagy másként. Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a felcsíkozott vöröshagymát, majd a káposztát. Megsózom, és kicsit hagyom dinsztelődni. Felöntöm annyi leves alaplével, hogy éppen ellepje
Hozzányomjuk a fokhagymát, megborsozzuk, a zöld fűszereket, és az őrölt köményt is beletesszük.
Külön edényben elkészítjük a rántást kevés olajból, lisztből, és piros paprikából. Hagyjuk kihűlni a rántást, majd felöntjük kevés főzőlével, jól elkeverjük,majd visszaöntjük a főzelékhez. Csomómentesre keverjük főzelékünket, majd ismét felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha kell ízesítünk rajta. Különféle feltétekkel tálalhatjuk.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*