Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Káposzta savanyítás télre

felvitel dátuma: 2012-10-27 16:06:58       mai nézettség: 1       nézettség: 3006
részletes recept
Káposzta savanyítás télre
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók: 35 kg. káposzta, kilónként 2.5 dkg. , izlés szerinti fűszerek, bors, hagyma paprika, babérlevél ,én tettem tormát is.

Előkészületi idő: 2 perc


Elkészítés:

Elkészítés: Akáposztát, tisztitsuk meg a külső leveleitől, majd gyaluljuk le. A legyalult káposztához kg-onként 2.5 dkg. sót használjunk. Én edényben teszem el, így a következő a menet rend: Az edény alját borítsuk be káposzta levéllel, majd 205 dkg. sót szórunk , és a fúszerekből rakunk keveset. Én egy nagy tál legyalult káposztát bele döngölök az edénybe, rászórom a fűszereket, / kép szerint/, majd addíg ismétlem míg tart a káposzta, és bírom a döngölést. A tetejét rárakom, és meleg helyen 4-5 napig hagyom hogy erjedésnek induljon, utánna már lehet hűvösebb helyre tenni.Az a légyeg, hogy a tetején lévő perembe mindíg legyen víz. Nem kell mosogatni ezt a fajtát, csak enni.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*