Hozzávalók: 35 kg. káposzta, kilónként 2.5 dkg. só, izlés szerinti fűszerek, bors, hagyma paprika, babérlevél ,én tettem tormát is.
Elkészítés: Akáposztát, tisztitsuk meg a külső leveleitől, majd gyaluljuk le. A legyalult káposztához kg-onként 2.5 dkg. sót használjunk. Én kő edényben teszem el, így a következő a menet rend: Az edény alját borítsuk be káposzta levéllel, majd 205 dkg. sót szórunk rá, és a fúszerekből rakunk keveset. Én egy nagy tál legyalult káposztát bele döngölök az edénybe, rászórom a fűszereket, / kép szerint/, majd addíg ismétlem míg tart a káposzta, és bírom a döngölést. A tetejét rárakom, és meleg helyen 4-5 napig hagyom hogy erjedésnek induljon, utánna már lehet hűvösebb helyre tenni.Az a légyeg, hogy a tetején lévő perembe mindíg legyen víz. Nem kell mosogatni ezt a fajtát, csak enni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.