1 fej káposzta, vékonyra gyalulva
1 fej hagyma
2-3 közepes uborka
1,5 liter víz
1 púpos evőkanál só
4 ek ecet
3-4 ek cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál koriander mag
2 babérlevél
fél evőkanál szemes bors
egy teáskanál mustármag
1 evőkanál egész kömény
fél evőkanál morzsolt csombor (borsikafű)
Minden zöldséget megpucolok ,vékonyra szelem vagy gyalulom.
A fűszerekkel, másfél liter vízben forrázó levet főzök, ezt forrón ráöntöm a gyalult hagymás uborkás káposztára, hagyom kihűlni, majd jól elmosott befőttes (savanyúságos) üvegekbe szedem, alaposan lenyomkodom, felöntöm a fűszeres lével.
Ha nem szeretném, hogy a koriander, mustármag, kömény meg borsszemek a káposzta között kallódjanak, a forrázó levet úgy főzöm, hogy a fűszereket egy méretes teatojásba teszem, majd egyszerűen eltávolítom őket.
Hűtőben tárolva már fogyasztható is .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.