Hozzávalók:
60 dkg sertéstarja(4 szelet)
0,5 kg sertésmáj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes ek zsír
só
őrölt bors
1 tk házi paprikakrém
1 db paradicsom
majoránna
1 mk piros paprika
A tarja elősütéséhez:
étolaj
liszt,piros paprika
A körethez:
70 dkg burgonya
1,5 dl tej
só
5 dkg vaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,gerezdekre vágva sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük,a tejet és vajat hozzá adva jól összetörjük.
A májat vékony csíkokra szeleteljük.
A tarját felszeljük,majd sózzuk,borsozzuk.
Egy serpenyőben étolajat hevítünk.
A lisztet összekeverjük 1 tk piros paprikával.
A tarját a paprikás lisztbe forgatjuk és felhevített étolajban mindkét oldalát pirosra ,puhára sütjük.
Edit recepjét készítettem el köszönöm nagyon finom!!
A vöröshagymát apróra vágjuk.
A zsírt felolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megdinszteljük,rátesszük a májat,1,5 dl forró vizet öntünk rá,borsozzuk,majoránnával meghintjük,paradicsomot,amit vékonyra szeltünk,azt is beletesszük,fokhagymát reszelünk rá és fedő alatt készre sütjük,vízzel pótoljuk az elpárolgott levet.
Paprikával megszórjuk,a végén a paprikakrémmel ízesítjük.
Külön sót nem igényel.
Az ételt tányérra rendezzük.
Alulra 1 nagy szelet tarja ,pakolunk mellé és rá is a jó szaftos májból.
Egy adag burgonya pürét is teszünk a tányérra.
Bár milyen savanyúság lehet tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.