Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kanászpecsenye

felvitel dátuma: 2017-05-27 17:23:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1160
részletes recept
Kanászpecsenye
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

60 dkg sertéstarja(4 szelet)
0,5 kg sertésmáj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes ek zsír

őrölt bors
1 tk házi paprikakrém
1 db paradicsom
majoránna

1 mk piros paprika
A tarja elősütéséhez:
étolaj
liszt,piros paprika
A körethez:
70 dkg burgonya
1,5 dl tej

5 dkg vaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,gerezdekre vágva sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük,a tejet és vajat hozzá adva jól összetörjük.

A májat vékony csíkokra szeleteljük.
A tarját felszeljük,majd sózzuk,borsozzuk.
Egy serpenyőben étolajat hevítünk.
A lisztet összekeverjük 1 tk piros paprikával.
A tarját a paprikás lisztbe forgatjuk és felhevített étolajban mindkét oldalát pirosra ,puhára sütjük.

Edit recepjét készítettem el köszönöm nagyon finom!!

 


A vöröshagymát apróra vágjuk.
A zsírt felolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megdinszteljük,rátesszük a májat,1,5 dl forró vizet öntünk rá,borsozzuk,majoránnával meghintjük,paradicsomot,amit vékonyra szeltünk,azt is beletesszük,fokhagymát reszelünk rá és fedő alatt készre sütjük,vízzel pótoljuk az elpárolgott levet.
Paprikával megszórjuk,a végén a paprikakrémmel ízesítjük.
Külön sót nem igényel.
Az ételt tányérra rendezzük.
Alulra 1 nagy szelet tarja ,pakolunk mellé és rá is a jó szaftos májból.
Egy adag burgonya pürét is teszünk a tányérra.

Bár milyen savanyúság lehet tálalni.

 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*