Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kanalas szílvás sütemény

felvitel dátuma: 2015-09-02 19:17:10       mai nézettség: 1       nézettség: 418
részletes recept
Kanalas szílvás sütemény
Hozzávalók 6 személyre:

15 púpos ek liszt
1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
1 nagy tojàs
10 csapott ek cukor
1 tasak vanìliàs cukor
1 csipet
11 ek olaj
2.5 dl tej
10 szem szilva

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit /38'22 cm/ kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.

A lisztet egy tàlba szitàljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónàval, fahéjjal.

Egy màsik tàlban a tojàst habosra keverjük a cukorral a vanìliàs cukorral és a csipet sóval.
Belekanalazzuk az olajat és tovàbb keverjük.

Végül a lisztes részt a tojàsos masszàba szórjuk és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.

Az előkészìtett tepsibe öntjük.
A szilvàkat megmossuk, kimagvaljuk és negyed cikkekre vàgjuk.
A héjas felüket egy kevés lisztbe / így nem süllyednek nagyon a tésztàba sütéskor/ és a massza tetejére rakjuk.

180 fokon alul- felül sütéssel kb.30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbàval ellenőrizzük.
Kihűlve szeleteljük, porcukorral meghintjük.
 
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*