Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kamion- tréler

felvitel dátuma: 2014-08-15 20:14:00       mai nézettség: 2       nézettség: 2066
részletes recept
Kamion- tréler
Hozzávalók 12 személyre:

A piskótákhoz:

16db tojás
16 evőkanál cukor
16 evőkanál liszt
A krémhez:
25dkg margarin
40 dkg mogyorókrém

A trélerhez:egy db nagyméretű ostyalap.
A bevonáshoz: fondant
80 dkg porcukor,
6 evőkanál víz
1 evőkanál zselatin
2 evőkanál méz

A kerekekhez csokiszívek, rakománynak bármi, amit a gyerekek szeretnek.
 


 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

20X30 cm-es sütőedényben sütünk két darab hat tojásos, és egy darab négy tojásos piskótát.A tojásfehérjét addig verjük, amig a habverőről kicsit görbül.Hozzáadjuk a cukrot,majd a tojássárgájával addig verjük, amíg egész halvány színű lesz.Előmelegített sütőben egyenként megsütjük.A négytojásos piskótát, ha megsült, feltekerjük.

A mogyorókrémet habosra keverjük a margarinnal.
Fondant: a vizet langyosítjuk, beletesszük a zselatint, melegítjük addig, amíg a szemcsék eltűnnek.Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint  és a mézet, hozzáadjuk a fele porcukrot összedolgozzuk, majd apránként a többi cukor és színező is hozzákerül.Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.A nyújtás előtt margarinos kézzel átgyúrjuk.A két piskótalapot négy részre vágjuk, kicsit formázzuk, élére állítva töltjük.A feltekert piskótalapot megtöltjük, vékonyra szeleteljük.Az ostyalapot és a trélert bevonjuk, majd díszítjük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*