A piskótákhoz:
16db tojás
16 evőkanál cukor
16 evőkanál liszt
A krémhez:
25dkg margarin
40 dkg mogyorókrém
A trélerhez:egy db nagyméretű ostyalap.
A bevonáshoz: fondant
80 dkg porcukor,
6 evőkanál víz
1 evőkanál zselatin
2 evőkanál méz
A kerekekhez csokiszívek, rakománynak bármi, amit a gyerekek szeretnek.
20X30 cm-es sütőedényben sütünk két darab hat tojásos, és egy darab négy tojásos piskótát.A tojásfehérjét addig verjük, amig a habverőről kicsit görbül.Hozzáadjuk a cukrot,majd a tojássárgájával addig verjük, amíg egész halvány színű lesz.Előmelegített sütőben egyenként megsütjük.A négytojásos piskótát, ha megsült, feltekerjük.
A mogyorókrémet habosra keverjük a margarinnal.
Fondant: a vizet langyosítjuk, beletesszük a zselatint, melegítjük addig, amíg a szemcsék eltűnnek.Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint és a mézet, hozzáadjuk a fele porcukrot összedolgozzuk, majd apránként a többi cukor és színező is hozzákerül.Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.A nyújtás előtt margarinos kézzel átgyúrjuk.A két piskótalapot négy részre vágjuk, kicsit formázzuk, élére állítva töltjük.A feltekert piskótalapot megtöltjük, vékonyra szeleteljük.Az ostyalapot és a trélert bevonjuk, majd díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.