Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Kalózsaláta.

felvitel dátuma: 2015-10-09 09:48:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1161
részletes recept
Kalózsaláta.
Hozzávalók 6 személyre:
0.5 kg salátabab
1 marék savanyított káposzta
2 fej hagyma,
1 db színes paprika,
2 kanál olívaolaj
, őrölt bors
almaecet
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
2 cl.  fehér rum, vagy pár csepp rum aroma
Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

 Az előző este beáztatott babot enyhén sós, ecetes vízben, a babérlevelekkel együtt feltesszük főzni. Ha a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és savanyú káposztát. (ez házi savanyítású volt) Ezután készre főzzük, majd a főző léből kb. 1dl-t félretéve leszűrjük. Kihűlés után 3 ek olajjal, őrölt borssal, balzsamecettel, nagyon apróra vágott fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a rumot, vagy néhány csepp aromát, végül a félretett főzőlevet is. Lehűtve tálaljuk.

A recept olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek a kalózhajókon is megtalálhatók voltak. Ez volt a feladat!
 
Ezt a receptet a gimnáziumi salátanapokra állítottam össze évekkel ezelőtt. A sikeréhez a diákok kreativitása, a tálalás nagyszerűsége járult hozzá főként.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*