Az előző este beáztatott babot enyhén sós, ecetes vízben, a babérlevelekkel együtt feltesszük főzni. Ha a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és savanyú káposztát. (ez házi savanyítású volt) Ezután készre főzzük, majd a főző léből kb. 1dl-t félretéve leszűrjük. Kihűlés után 3 ek olajjal, őrölt borssal, balzsamecettel, nagyon apróra vágott fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a rumot, vagy néhány csepp aromát, végül a félretett főzőlevet is. Lehűtve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.