Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Közepes » kalács-nutellával

felvitel dátuma: 2011-11-21 06:28:36       mai nézettség: 4       nézettség: 2072
részletes recept
kalács-nutellával
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 tojás sárga
2 dkg élesztő
4 evőkanál cukor
4 dl tej
5 dkg vaj/margarin
késhegynyi
nutella vagy annak változatai
a tetejére:
1 tojás
szeletelt mandula

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a tojást, a pici sót és a cukorral,kevés tejjel felfuttatott élesztőt és a langyos tejet is hozzáadva elkezdjük dagasztani.
Legalább 20 percig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz és el nem válik a kezünktől és az edény falától.
A tetejét és az alját is meglisztezve legalább 1 órát langyos helyen kelesztjük.
Ezt követően két felé vesszük és 3-3 cipót csinálunk. A cipókat hosszúkás fonattokká nyújtjuk és megkenjük nutellával és összesodorjuk.
A három fonatot összefonjuk, majd
körbehajtva beletesszük az edénybe, amiben sütjük. Az edényt sütőpapírral béleljük.
Ismét kelesztjük, majd megkenjük a felvert egész tojással és megszórjuk a mandulával.
Hideg sütőben kezdjük sütni /addig is magasodik, míg a sütő bemelegszik/, közepes tűznél készre sütjük./30-40 perc/ Ha a teteje túl gyorsan barnul, alufóliával befedjük.
Ebből az adagból én két kalácsot készítek és 18 cm átmérőjű edényben sütöm.
Kicsit időigényes, de megéri, mert nagyon finom.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 21

Naná, hogy finom, koszi, hogy megosztottad velunk. Nagyon tetszik, elmentettem!

0/10 Anyika 2011 november 21

Én is köszönöm, Anna!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*