75 dkg liszt, 3,75dl tej, 2 tojás sárgája,4dkg élesztő, 12dkg cukor, 1,5 dkg só7,5 dkg vaj (végén dagasztjuk bele)1 tojás+1evőkanál tej lekenni
Felfuttatjuk az élesztőt pici langyos tejben cukorral. Bedagasztjuk a kalácsot a többi hozzávaloval végén a vajat. 1 óra kelés. 6 részre osztjuk(2 kalács) ha egyet akkor 3-ra.Megfonjuk lekenjük 20 perc pihenő. 170 fokos sütőben 25-30percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.