80dkg sertéshús( én lapockából szoktam )
2 fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
2-3 evőkanálnyi olaj
só
bors
2 csipet chili paprika
fél marék kakukkfű, vagy őrölt 1 púpos kávéskanál
fél marék petrezselyemzöld
1-2 nyomat piros arany csípős
A hagymát tisztítás, pucolás után, finomra felvágjuk, és zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
A húst csíkokra vágjuk, és hozzátesszük a hagymához.
Pirítjuk, míg el nem fövi a levét, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a megvágott kakukkfüvet,a fűszereket és megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
Ha a hús félig megpuhult, a felszeletelt gombát, és a zöldborsót a petrezselyemmel együtt hozzákeverjük, együtt pároljuk, míg meg nem puhul a borsó.
Így jól összeérnek az ízek .
Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Köretként rizst adunk hozzá, és savanyúságot
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.