Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kakukkfüves zöldborsós tokány

felvitel dátuma: 2015-02-08 18:37:59       mai nézettség: 2       nézettség: 2415
részletes recept
Kakukkfüves zöldborsós tokány
Hozzávalók 8 személyre:

80dkg sertéshús( én lapockából szoktam )
2 fej vöröshagyma
20 dkg  zöldborsó
20 dkg  gomba
2-3 evőkanálnyi olaj

bors

2 csipet chili paprika
fél marék kakukkfű, vagy őrölt 1 púpos kávéskanál
fél
marék petrezselyemzöld
1-2 nyomat piros arany csípős

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A hagymát tisztítás, pucolás után, finomra felvágjuk, és zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
A húst csíkokra vágjuk, és hozzátesszük a hagymához.

Pirítjuk, míg el nem fövi a levét, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a megvágott kakukkfüvet,a fűszereket  és megpároljuk, majd zsírjára sütjük.

Ha a hús félig megpuhult, a felszeletelt gombát, és a zöldborsót a petrezselyemmel együtt hozzákeverjük, együtt pároljuk, míg meg nem puhul a borsó.
Így jól összeérnek az ízek .

Ha szükséges, tovább ízesítjük.

Köretként rizst adunk hozzá, és savanyúságot

  

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*